پاورپوینت اصول تصفیه آب و پسابهای صنعتی
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : .pptx ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد اسلاید : 257 اسلاید

اصول تصفیه آب و پسابهای صنعتی

1-فصل اول
آب در طبیعت
1-1- مقدمه
در قرآن کریم آمده است: من الماء کل شیء حی» یعنی:
همه شی ها از آب زنده اند.
آب مهمترین ماده شمیمیایی است
در قرن جاری منابع آب شیرین از چاههای نفت با ارزش تر خواهند بود.
80% سطح زمین از آب پوشیده شده است.
97% از آب های موجود شور هستند.
2% از آب های جهان به صورت یخ های قطبی هستند
1% آب جهان شیرین و قابل استفاده است

2-1- منابع آب در طبیعت
آبهای زیر زمینی مثل آب چاهها و چشمه ها
آبهای سطحی مثل رودخانه ها و جویبارها
آبهای شور دریاها و اقیانوس ها
1-2-1 ویژگیهای آب های زیر زمینی
1- مواد معلق، مواد آلی در آن ها معمولاً کم است.
2- Fe2+ و Mn2+ در آن ها کم و CO2نسبتاَ زیاد
3- املاح محلول و سختی آن ها نسبتاً زیاد
4- چاههای کم عمق ممکن است آلوده به میکروب باشند.

ویژگی های آبهای سطحی
زلال هستند.
2- معمولاً به میکروارگانیسم ها آلوده هستند.
3- مقدار آمونیاک و نیترات آنها ممکن است زیاد باشد.
4- در صورت عبور از نواحی صنعتی، به مواد شیمیایی آلوده هستند.
5- املاح محلول آن ها نسبتاً کم است.
6- PH آنها در حدود 8-7 است.
1-2-3- ویژگیهای آبهای شور
1- مقدار املاح محلول آنها زیاد، 1000 تا PPM 40000
2- میزان یونهای کلر و سدیم آن زیاد ، بیش از PPM 500

ناخالصی های اب
آب خالص در طبیعت وجود ندارد.
ضمن استقرار آب در یک مکان یا جاری شدن در یک منطقه، مواد جامد و گازهای محلول در آب، در آن حل و مواد ریز غیر قابل حل در آن به صورت معلق در می آیند. بنابراین:
ناخالصی های آب سه دسته کلی هستند:
یونها (کاتیونها و آنیون ها)

2. گازهای محلول در آب (اکسیژن، دی اکسید کربن و .)

3. مواد کلوئیدی و معلق (گل و لای، باکتری ها و .)

ناخالصی های یونی
کاتیون ها
کاتیون هایی که تقریباً در تمام آب های طبیعی وجود دارند:
منیزیم Mg++، باعث سختی می شود ماده غذایی موجودات زنده می شود.

سدیم Na+ ، غلظت زیاد آن سبب شوری، برای گیاهان و ماهیان مضر است.

کلسیم Ca++، باعث سختی می شود، ماده غذایی موجودات زنده است.

پتاسیم K+، مقدار آن کم تر از سدیم ا ست.

آهن Fe2+، مقدار آن به PH و O2 آب بستگی دارد، حدود 2/0 – 5/0 PPM
در آب های سطحی و حدود 1 تا 10 mg/l در آب های عمقی

منگنز Mn++، غلظت آن حدود 1/0 – 1 میلی گرم در لیتر است.
زیاد آن باعث بوی نامطبوع و رشد میکروارگانیسم ها می شود.

انیون ها
آنیون هایی که در اثر آب های طبیعی حضور دارند:
بیکربنات و کربنات: منشأ آن ها، انحلال کربنات کلسیم و Co2 در آب. خاصیت بافری به آب می دهند.
کلرید Cl-–: غلظت زیاد آن سبب شوری و برای بسیاری از گیاهان مضر است. وسبب خردگی فات نیز می شود.
سولفات So42-: منشأ آن انحلال نمک های سولفات و تا حدودی از فعالیت باکتری ها، مقدار زیاد سبب اسهال، برای گیاهان مضر خوردگی سازه ها می شود.
سیلیکا: سیلیکا هم به صورت یونی و هم کلوئیدی در آب می تواند وجود داشته باشد. که به PH بستگی دارد. در آب های طبیعی حدود ppm30-1 برای نیروگاهها مشکل ساز است.
نیترات NO3-: در آب طبیعی در حدود ppm 1 است. در آب های زیرزمینی در حضور باکتری ها می توانند تا ppm 50 هم باشد.

ناخالصی های گازی
مهمترین ناخالصی های گازی آب:
اکسیژن (O2): منشأ آن اکسیژن هوا (طبق قانون هنری) اکسیژن باعث گوارایی آب و در ضمن خورندگی آن می شود.
دی اکسید کربن (CO2): منشأ آن تجزیه بی کربنات ها در اثر کاهش PH ، CO2 هوا
آمونیاک (NH3): منشأ ترکیبات ازت دار آلی و باکتریها.
هیدروژن سولفوره (H2S): منشأ آن تجزیه ترکیبات گوگرد بوسیله باکتری ها، ایجاد طعم وبوی بد.

شیمی اب
فرمول مولکولی آب H2O، با توجه به ایزوتوپهای H(H,2H,3H1) و 16O,17O,O )O):
برای آب نوع ایزوتوپ وجود دارد.
ولی 7/99% ملکولهای آب H2O16 هستند. 2/0% H2O
04/0% H2O17 و HDO فقط 03/0%
بعلت وجود پیوندهای هیدروژنی در آب؛ ویژگی های دیل در آب از مواد با وزن 1مولکولی مشابه بیشتر است.
نقطه جوش و نقطه ذوب، ظرفیت حرارتی
دانسیته، ویسکوزیته، کشش سطحی، ثابت دی الکتریک
مولکول آب قطبی است و بسیاری از مواد یونی را در خود حل می کند.
فشار بخار آب زیاد نیست. (mmHg5/17 در0C20
بنابراین اتلاف آن زیاد نیست.
ظرفیت حرارتی آب زیاد است (cal/g0C? 5/0)
برای انتقال گرما مناسب است.
گرمای نهان جوش آب زیاد است. Cal/g540
محمل ارزان قیمتی برای انتقال انرژی

مصارف عمده اب
کشاورزی؛ بیشترین مصرف آب در کشاورزی است. PH و میزان Na+ آب مورد مصرف کشاورزی باید کنترل شود. فاقد مواد سمی باشد.
2-5-1- صنعت
فرایند تولید
سیستم های سرمایش و گرمایش
واحدهای تولید بخار
کیفیت آب مورد استفاده در صنعت بستگی به نوع صنعت و نوع مصرف آن دارد.
1-2-5-1- تصفیه آبهای صنعتی
روشهای کلی تصفیه آب ها جهت مصارف صنعتی:
الف – حذف و یا کاهش ناخالصی ها
مثل کاهش یا حذف سختی
ب – افزایش مواد کمکی به آب
مثل تزریق ترکیبات مخصوص ضد خورندگی و یا ضد رسوب

 

جهت دانلود فایل روی لینک زیر کلیک کنید:

https://looksfile.com/product/210165/پاورپوینت-اصول-تصفیه-آب-و-پسابهای-صنعتی/3483

پاورپوینت برنامه ریزی و طراحی تمرینات ورزشی

پاورپوینت بسته بندی شیر و فراورده های لبنی

پاورپوینت بهداشت خانواده

پاورپوینت بهداشت درحوادث و سوانح طبیعی

پاورپوینت بهداشت دهان و دندان در اشخاص

پاورپوینت شرایط مناسب برای ازدواج 2 درس 11 مدیریت خانواده و سبک زندگی دوازدهم

پاورپوینت بهداشت دهان و دندان در افراد هموفیل و بیماران با اختلالات خونریزی

آب ,های ,ها ,مواد ,زیاد ,، ,آب های ,در آب ,می شود ,آب و ,منشأ آن ,ماده غذایی موجودات

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

مطالب اینترنتی کتابخانه سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان همه آنچه که بايد براي زيباتر بودن بدانيد مطالعات شخصی ام را اشتراک گذاری میکنم کتابخانه عمومی الزهرا حاجی آباد نبض عشق خورشيد تابنده عشق pedarandpesar4 جامع ترین خبرنامه آنلاین طرح لایه باز شما